Rusia a subestimat rezistența Ucrainei și suportă pierderi considerabile – Ministerul Apărării al Marii Britanii

Ilie Gulca
10/05/2022
Foto: Ministerul Apărării al Federației Ruse

Serviciul de informații al Ministerului Apărării al Marii Britanii susține că subestimarea rezistenței ucrainene și pierderile suferite în războiul împotriva Ucrainei l-au împiedicat pe Vladimir Putin să anunțe succesele militare ale armatei sale pe 9 mai.

„Subestimarea de către Rusia a rezistenței ucrainene și planificarea celui mai bun scenariu au dus la aparente eșecuri operaționale, împiedicându-l pe președintele Putin să declare un succes militar semnificativ în Ucraina la parada de Ziua Victoriei din 9 mai”, transmite Ministerul Britanic al Apărării într-o analiză despre evoluția ostilităților militare în Ucraina.

Potrivit informațiilor britanice, planul de invazie rusă s-a bazat cel mai probabil pe presupunerea greșită că armata rusă va întâmpina o rezistență limitată și va putea înconjura rapid localitățile.

Se atestă presupunerea că forțele ruse au încercat să conducă faza inițială a operațiunii cu o abordare ușoară menită să obțină o victorie timpurie cu pierderi minime.

„Acest calcul greșit a dus la pierderi considerabile și la o scădere suplimentară a concentrării operaționale a Rusiei”, se arată în studiu.

Ilie Gulca
10/05/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii