Rusia a subestimat rezistența Ucrainei și suportă pierderi considerabile – Ministerul Apărării al Marii Britanii

Ilie Gulca
10/05/2022
Foto: Ministerul Apărării al Federației Ruse

Serviciul de informații al Ministerului Apărării al Marii Britanii susține că subestimarea rezistenței ucrainene și pierderile suferite în războiul împotriva Ucrainei l-au împiedicat pe Vladimir Putin să anunțe succesele militare ale armatei sale pe 9 mai.

„Subestimarea de către Rusia a rezistenței ucrainene și planificarea celui mai bun scenariu au dus la aparente eșecuri operaționale, împiedicându-l pe președintele Putin să declare un succes militar semnificativ în Ucraina la parada de Ziua Victoriei din 9 mai”, transmite Ministerul Britanic al Apărării într-o analiză despre evoluția ostilităților militare în Ucraina.

Potrivit informațiilor britanice, planul de invazie rusă s-a bazat cel mai probabil pe presupunerea greșită că armata rusă va întâmpina o rezistență limitată și va putea înconjura rapid localitățile.

Se atestă presupunerea că forțele ruse au încercat să conducă faza inițială a operațiunii cu o abordare ușoară menită să obțină o victorie timpurie cu pierderi minime.

„Acest calcul greșit a dus la pierderi considerabile și la o scădere suplimentară a concentrării operaționale a Rusiei”, se arată în studiu.

Ilie Gulca
10/05/2022Follow us on Telegram

Comentarii