Rusia aduce rachete Iskander-M în Belarus la granița cu Ucraina. Zelenski spune că Rusia are de 20 de ori mai mult armament în Donbas

Mădălin Necșuțu
24/05/2022

Rusia poziționează rachete Iskander-M în Belarus, la 50 de kilometri de granița cu Ucraina, iar amenințarea cu rachete și lovituri aeriene asupra Ucrainei lansate de pe teritoriul belarus este în creștere, avertizează armata ucraineană, citată de „Kyiv Independent”. 

Forțele armate ale Ucrainei au raportat, de asemenea, pe 24 mai, că Rusia își întărește pozițiile la granița dintre Ucraina și Rusia.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că săptămânile următoare vor fi dificile. Într-un discurs de luni de la Davos, Zelenski a spus că următoarele săptămâni vor fi dificile deoarece luptele în Donbas se intensifică și Rusia încearcă să păstreze zonele ocupate. De la începutul războiului, Rusia a lansat 2.275 de rachete și a efectuat peste 3.000 de atacuri aeriene, a spus el.

Totodată, liderul de la Kiev a menționat în timpul discursului său de la Davos că trupele ruse din Donbas au desfășurat în prezent de 20 de ori mai multe echipamente militare decât deține Ucraina acolo.

„Imaginați-vă cât de puternici sunt războinicii noștri, ce națiune”, a spus el, adăugând că Ucraina are nevoie de mai multe echipamente cu rază lungă de acțiune pentru a evita moartea a sute de mii de oameni.

Mădălin Necșuțu
24/05/2022Follow us on Telegram

Comentarii