Rusia schimbă tactica în Ucraina. Planurile lui Putin și ale armatei sale în estul teritoriului ucrainean

Mădălin Necșuțu
25/05/2022

Institutul pentru Studiul Războiului (ISW), un think-tank american specializat pe probleme de tactică militară și război, precizează că forțele ruse au abandonat probabil eforturile de a încercui formațiuni mari ucrainene în estul Ucrainei”. 

Institutul pentru Studiul Războiului a precizat în actualizarea sa din 24 mai că trupele ruse „încearcă în schimb să asigure încercuiri mai mici și să se concentreze asupra Severodonețk”. 

Sursa menționată scrie că această schimbare de strategie permite progrese treptate, dar în detrimentul abandonării mai multor linii de avans intenționate și încercuirea profundă a forțelor ucrainene în estul Ucrainei. 

În schimb, forțele ucrainene efectuează, de asemenea, probabil o retragere controlată la sud-vest de Popasna, lângă Bahmut, pentru a proteja liniile de aprovizionare ucrainene împotriva ofensivelor rusești în sud-estul Bakhmut din regiunea Donețk, mai scrie ISW.

În plan diplomatic, Ministerul Afacerilor Externe susține că este prea devreme pentru a vorbi despre un schimb al prizonierilor din combinatul Azovstal. Ministrul adjunct de Externe rus Andrei Rudenko a declarat că un posibil schimb va fi luat în considerare odată ce soldații ucraineni evacuați din Mariupol pe teritoriul controlat de Rusia vor fi „condamnați și condamnați în mod corespunzător”.

Alte mass-media ruse au relatat anterior că apărătorii Azovstal vor fi judecați de un tribunal de la Mariupol. Ucraina a spus inițial militarii ucraineni de la Azovstal vor face obiectul unui schimb de prizonieri ruși.

Mădălin Necșuțu
25/05/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii