Rușii au atacat cu rachete supersonice orașele Kiev, Harkov, Dnepropetrovsk și Odesa

Mihaela Cibotaru
09/03/2023
Unian

Rusia a atacat masiv Ucraina în noaptea de 9 martie. Cel puțin 8 persoane au decedat și 5 persoane au fost rănite, comunică presa ucraineană.Cele mai multe distrugeri au fost înregistrate în regiunile Kiev, Harkov, Dnepropetrovsk și Odesa. Purtătorul de cuvânt al Armatei ucrainene, Iurii Ignat, a comunicat că în atacul din noaptea trecută Rusia pentru prima dată a folosit concomitent 6 rachete hipersonice „Kinjal”. În total, în cadrul atacului, Rusia ar fi folosit 6 tipuri de rachete și drone „Șahed”.  

Potrivit oficialilor ucraineni, cele mai multe rachete, 11 la număr, au fost aruncate asupra orașului Harcov, unde a fost deteriorată centrala termoelectrică. Locuitorii orașului au rămas fără apă și încălzire. La fel, în urma atacului, aproape jumătate din locuitorii Kievului au rămas fără căldură, în Odesa nu este lumină și nu funcționează transportul public, iar școlile și grădinițele au fost închise. Serviciile municipale în orașele afectate continuă activitatea pentru a asigura locuitorii cu cele necesare.

În urma atacului, trei centrale termice din Ucraina au fost serios avariate, iar trenurile în toată țara circulă cu întârziere.

Președintele Volodimir Zelenski a apreciat că atacul din noaptea trecută a fost unul masiv. „Kiev, Kirovograd, Dnepropetrovsk, Odesa, Harkov, Zaporojie, Lvov, regiunile Ivano-Frankovsk, Jitomir, Vinnița. Din păcate, sunt persoane afectate și decedate. Condoleanțele mele rudelor”, a spus președintele ucrainean. Potrivit lui, se duc lucrări pentru reluarea funcționării sistemului energetic.

Mihaela Cibotaru
09/03/2023Follow us on Telegram

Comentarii