S-au alăturat lui Ilan Şor? Transportatorii, supăraţi pe poliţie că i-a împiedicat să aducă oamenii la protestele antiguvernamentale

Anticoruptie.md
21/03/2023
Captură

Transportatorii denunţă poliţia că îi împiedică să aducă oamenii la protestele antiguvernamentale din centrul Chişinăului, organizate de deputatul fugar Ilan Şor. Câteva zeci de proprietari şi angajaţi ai firmelor de transport au organizat marţi o acţiune de protest în faţa sediului Inspectoratului Naţional Securitate Publică (INSP).

Președintele Asociației Patronale a Transportatorilor Auto, Oleg Alexa, prezent la protest, a declarat că poliţia a acţionat abuziv, deoarece nu exista nicio restricţie de circulaţie şi transportare a pasagerilor, cu excepţia unei dispoziţii a primarului de Chişinău, care a interzis pentru ziua de 12 martie circulaţia autocarelor de mare capacitate pe arterele principale ale capitalei.

„Poliția ne-a oprit abuziv la intrarea în oraș, însă noi ne-am conformat. Ceea ce a făcut poliția contravine directivelor europene”, a declarat preşedintele Asociaţiei Transportatorilor.

Oleg Alexa a anunţat că transportatorii vor depune plângeri la Procuratură şi vor organiza alte acţiuni de protest, inclusiv în faţa sediilor repreţentanţelor diplomatice.

„Poliția a urmărit un singur scop - să împiedice cetățenii din țară să ajungă la protestele de la Chișinău. Am prezentat mai multe probe care demonstrează că poliţiştii au comis abuzuri cu caracter penal în raport cu șoferii de transport public. În viitorul apropiat vor fi organizate flashmoburi în fața ambasadelor occidentale acreditate la Chișinău, pentru a sensibiliza privind modul în care autoritățile moldovenești încalcă lege”, a precizat şeful Asociaţiei Transportatorilor.


 

Anticoruptie.md
21/03/2023




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii