S-au pornit la protest cu baloane de gaz. Potențiali provocatori, conduși la poliție

Anticoruptie.md
12/03/2023
Sursa: politia.md

Doi bărbați suspecți, cu obiecte interzise la ei (inclusiv substanțe inflamabile), care intenționau să participe la acțiunea de protest au fost conduși la sediul Poliției pentru documentare. Anunțul a fost făcut de oamenii legii câteva minute în urmă.

Totodată, mai mulți protestatari au blocat Intrarea în orașul Bălți, după ce polițiștii au oprit autocarele în care se aflau, pentru a-i documenta.  Imagini de la fața locului au fost publicate pe rețelele de socializare. Protestatarii declară că se vor porni pe jos la Chișinău și cer majorarea pensiilor,  anularea legii cu privire la schimbarea sintagmei „limba moldovenească” în „limba română” și demisia guvernului. 

Poliția a majorat numărul de angajați la fața locului, pentru a gestiona situația și a nu permite destabilizări.

Anticoruptie.md
12/03/2023
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.Follow us on Telegram

Comentarii