S.A. „Energocom” a întors miliardul împrumutat din bugetul de stat

Anticoruptie.md
01/12/2023
facebook.com/p/SA-Energocom

Compania de stat Energocom a anunțat vineri, 1 decembrie, că a restituit în bugetul de stat suma integrală de 1 miliard de lei prevăzută în dispoziția Comisiei pentru Situații Excepționale (CSE) din 13 septembrie.

Potrivit dispoziției CSE, întreprinderea urma să achiziţioneze 1 000 000 de acţiuni proprii, în scopul reducerii capitalului social, din contul mijloacelor financiare transferate pe parcursul anului 2022.

Această decizie a fost luată în contextul stabilizării relative a pieţei gazelor naturale, scăderii prețului pentru achiziționarea acestora, dar și ținând cont de rezervele suficiente acumulate pentru sezonul rece 2023 - 2024. 

Primele  500 de milioane au fost restituite încă la începutul lunii octombrie.

Anticoruptie.md
01/12/2023
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.Follow us on Telegram

Comentarii