„Să lanseze imediat un amplu proces de evaluare”. Sarcinile impuse de Agenția Proprietății Publice noului director al Moldtelecom

Ilie Gulca
11/11/2021
Directorul interimar al SA Moldtelecom, Alexandru Ciubuc, și directorului Agenției Proprietății Publice, Eugeniu Cozonac. Foto: app.gov.md

Director interimar al Societății pe Acțiuni Moldtelecom, cel mai mare operator de servicii de telecomunicații, a devenit Alexandru Ciubuc. Șeful Agenției Proprietății Publice, Eugeniu Cozonac, a solicitat noii administrații să lanseze imediat un amplu proces de evaluare a activității de până acum a companiei.

„Specialiștii de aici sunt garanția că Moldtelecom are un potențial mult mai mare și o importanță strategică absolută. Misiunea noului director va fi să facă urgent o evaluare a stării lucrurilor din întreprindere, să gestioneze cu succes echipa și activitățile, dar și să accepte provocarea de a moderniza infrastructura și de a dezvolta servicii noi utile consumatorilor și în pas cu schimbările globale la care asistăm în ultima perioadă”, a subliniat Eugeniu Cozonac, citat de site-ul APP. 

Alexandru Ciubuc este co-fondator al „Enabld” – platformă care oferă expertiză în vânzări, marketing și parteneriate strategice în comunicații, dar și co-fondator al „DAS Solutions” – o companie care dezvoltă soluții software fiabile și performante pentru industriile de telecomunicații, Fintech, asigurări și e-sănătate.

Directorul interimar al Moldtelecom susține că, prioritar, se va axa pe trei idei de bază.

„Orientarea către client va juca un rol primordial în câștigarea încrederii consumatorilor în serviciile noastre. Apoi este foarte importantă optimizarea proceselor și a costurilor. Iar în al treilea rând ne vom concentra pe inovații tehnologice și pe crearea de servicii noi”, a spus Alexandru Ciubuc.

Moldtelecom a fost fondată acum 28 de ani, are 2.700 de angajați și este operatorul numărul 1 de servicii integrate mobile-fixe-internet și TV din Moldova.

Pe 18 septembrie 2019, fostul șef al Agenției Proprietății Publice, Eugen Moraru, a anunțat că fosta conducere a întreprinderii de stat Moldtelecom ar fi folosit, în ultimii ani, bani publici în interese personale și ale partidului de la guvernare, PDM, atribuindu-și premii nejustificate și sponsorizând evenimente, organizate de apropiații Partidului Democrat. 

Potrivit lui Moraru, fostul director de la Moldtelecom, Dan Mitriuc, ar fi primit premii nejustificate în valoare de 250.000 de lei. Moraru a mai acuzat fosta conducere de la Modtelecom că ar fi direcționat banii publici și în interesele unor fruntași ai PDM.

Astfel, întreprinderea a încheiat un contract exclusiv de plasare a publicității la tv și radio, mijloacele financiare fiind direcționate către un singur holding media, care aparține lui Vladimir Plahotniuc.

Totodată, a sponsorizat organizarea, de către Dorin Damir, finul de cununie al lui Plahotniuc, a galelor K1, cu 2,5 milioane lei, în 2018, și 1,2 milioane lei, în 2019. Dan Mitriuc a fost desemnat în funcția de director al companie Moldtelecom, la 11 aprilie 2016 și a demisionat, la 4 iulie 2019, după instalarea noii guvernări. 

Ilie Gulca
11/11/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii