Salariații cu regim de activitate redus din cauza pandemiei de Covid-19 vor putea beneficia de ajutor din partea statului

Crina Dumitriu
11/11/2021

Angajații cu un regim de activitate redusă, determinat de pandemia COVID-19, vor beneficia de ajutor din partea statului. Guvernul a aprobat joi un regulament privind acordarea ajutorului salariaților cu regim de activitate redusă. 

Astfel, Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă, prin intermediul subdiviziunilor teritoriale, va examina cererile depuse de angajatori prin Ghișeul unic de raportare electronică - raportare.gov.md, iar ajutorul va fi achitat direct angajatorilor. 

Cuantumul ajutorului pe zi va putea fi stabilit în mărime de până la  50% din salariului mediu pe zi prognozat pentru anul în curs. Pentru achitarea acestor prestații, în anul 2021, în bugetul de stat au fost prevăzute mijloace financiare în sumă de circa 22 milioane de lei.

Menționăm că proiectul va contribui la menținerea activității agenților economici în perioade de criză social-economică, cum ar fi pandemia COVID-19 sau alte situații excepționale.

Potrivit ministrului Muncii și Protecției Sociale, scopul acestui mecanism este de a păstra locurile de muncă în perioadele cu activitate redusă. Acesta va putea fi aplicat și în alte situații de criză, decât cele generate de situația pandemică.

Crina Dumitriu
11/11/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii