Sângele apă nu se face// Klaus Iohannis, pledoarie pentru Republica Moldova și Ucraina

Anticoruptie.md
06/06/2023
Sursa: Președinția României

Președintele României, Klaus Iohannis, a susținut, marți, la Castelul Bratislava, Republica Slovacă, o intervenție în cadrul sesiunii de deschidere a Summitului Formatului București 9. Oficialul român a reiterat importanța întăririi Flancului Estic al NATO, inclusiv prin identificarea unor noi mijloace de susținere a Ucrainei și Republicii Moldova.

„Vom continua să sprijinim Ucraina atât timp cât va fi necesar. Victoria Ucrainei în acest război este obiectivul nostru principal. În același timp, sprijinul României pentru aderarea Ucrainei la Alianță, așa cum era prevăzut la Summitul NATO de la București, din 2008, este de neclintit. Trebuie, totodată, să întărim sprijinul pentru partenerii vulnerabili ai NATO, mai ales pentru Republica Moldova, pentru consolidarea capabilităților sale de apărare și reziliență”, a menționat Iohannis.

Șeful statului român a adăugat că  rezultatele dialogului în Formatul București 9 sunt extrem de importante înaintea Summitului NATO de la Vilnius.

„Formatul București 9 își păstrează valoarea adăugată – solidaritatea, dialogul și cooperarea sunt bazele puterii și rezilienței noastre comune. Viziunea noastră comună este esențială în identificarea mijloacelor necesare întăririi posturii de descurajare și apărare pe Flancul Estic al NATO, de la Marea Neagră la Marea Baltică, în beneficiul întregii securități transatlantice”, a mai subliniat Iohannis.

Anticoruptie.md
06/06/2023




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii