Șapte luni fără șef la Integritate. De ce depinde alegerea acestuia

Viorica Mija
04/11/2022
Sursa: CIJM

Consiliul de Integritate a continuat, joi, dezbaterile asupra Regulamentului privind modul de organizare și desfășurare a concursului pentru suplinirea funcției de președinte al Autorității Naționale de Integritate. Autoritatea de Integritate a rămas fără șef pe 4 aprilie curent, după ce Rodica Antoci a depus cerere de demisie la Președinție, iar membrii Consiliului de Integritate au aprobat-o, cu vot unanim. De atunci, interimatul funcției este asigurat de către Lilian Chișca.

Consiliul de Integritate va discuta sinteza obiecţiilor şi propunerilor autorităţilor publice, dar şi recomandările reprezentanţilor societăţii civile, la Proiectul de hotărâre a Consiliului de Integritate cu privire la aprobarea Regulamentului privind modul de organizare și desfășurare a concursului pentru suplinirea funcției de președinte al Autorității Naționale de Integritate, în redacție nouă.

Autoritatea de Integritate a rămas fără șef pe 4 aprilie curent, după ce Rodica Antoci a depus cerere de demisie la Președinție, iar membrii Consiliului de Integritate au aprobat-o, cu vot unanim. De atunci, interimatul funcției este asigurat de către Lilian Chișca.

Rodica Antoci a fost suspendată din funcție după ce a fost audiată și recunoscută în calitate de bănuită, la începutul lunii februarie, într-un dosar pornit pentru depășirea atribuțiilor de serviciu.

Acțiunile sale și ale unei angajate din anturajul său au cauzat instituției publice un prejudiciu în valoare totală de 126.570 de lei.

Ex-președinta ANI a fost implicată și în scandalul din anul 2021, atunci când au fost depistate breșe serioase în funcționarea sistemului de repartizare aleatorie a dosarelor. Procedura de audit a scos la iveală mai multe abuzuri admise la repartizarea acestora.  

 

Viorica Mija
04/11/2022Follow us on Telegram

Comentarii