Scandalul Gațcan // Procuratura a inițiat proces penal în baza plângerii deputatului

Anticoruptie.md
03/07/2020

Procuratura Generală a pornit vineri un proces penal în baza plângerii depuse de Gațcan privind pretinsele presiuni și intimidări din partea deputaților PSRM pentru a-l determina să  renunțe la mandat. 

Procuratura Generală a informat într-un comunicat de presă că plângerea semnată de Gațcan a fost recepționată joi, în aceeași zi fiind depus și un demers din partea formațiunii politice Pro Moldova.

„Procesul penal a fost inițiat în baza art.274 Cod de procedură penală, procurorii urmând să efectueze o serie de investigații pentru a se decide dacă există în acțiunile celor implicați o bănuială rezonabilă cu privire la elementele constitutive ale vreunei infracțiuni”, se precizează într-un comunicat al PG.

Amintim că Ștefan Gațcan a anunțat marți că părăsește PSRM și aderă la grupul PRO Moldova. A doua zi fruntașii socialiști s-au grăbit să declare că Gațcan a renunțat la mandat, dar rămâne în echipa PSRM. Totodată, deputații socialiști au anunțat că au solicitat Serviciului Protecție și Pază de Stat să-i asigure paza doctorului Ştefan Gaţcan, pentru că  ar fi amenințat, inclusiv cu răfuiala fizică, de membrii grupului Pro Moldova. Pe de altă parte, deputații PRO Moldova reclamă că Ștefan Gațcan ar fi sechestrat și că ar fi fost impus prin șantaj să renunțe la mandat.

Gațcan a semnat marți o plângere în adresa Procuraturii Generale în care descrie presiunile la care a fost supus. Deputatul menționează că a fost oprit forțat pe podul de la Telecentru de către un om de afaceri din Hâncești, după care a fost impus să urce în alt automobil, în care se aflau socialiștii Corneliu Furculiță și Vlad Bătrîncea. Aceștia aveau cu ei o cerere privind renunțarea lui Gațcan la mandatul de deputat. „Am fost amenințat că în privința mea și a membrilor familiei mele se vor face presiuni prin intermediul organelor de drept, surselor mass-media, va fi ponegrită imaginea mea profesională și personală, vor fi pornite cauze penale”, a scris Gațcan în plângerea sa. Procuratura Generală a confirmat recepționarea plângerii semnate de Gațcan.

Anticoruptie.md
03/07/2020Follow us on Telegram

Comentarii