Secretarul General al ONU, Antonio Guterres: „Republica Moldova a dat un exemplu de umanitate și solidaritate întregii lumi” 

Valeria Vițu
11/05/2022
Gov.md

Aflat într-o vizită la Chișinău la începutul acestei săptămâni, secretarul general ONU, Antonio Guterres, a mulțumit autorităților dar și cetățenilor pentru sprijinul constant, solidaritatea și generozitatea oferită refugiaților ucraineni. ”Republica Moldova a dat un exemplu de umanitate și solidaritate întregii lumi”, a declarat oficialul american, menționând că agenția ONU își concentrează eforturile pentru a dubla asistența oferită R. Moldova în procesul de gestionare al crizei umanitare și economice.

”Sunt aici într-o misiune de solidaritate, pentru a mulțumi R.Moldova pentru deschidere, generozitate și exemplul de umanitate de care ați dat dovadă. Înțelegem că este o provocare colosală pentru o țară mică, cu o economie fragilă, să primească un număr atât de mare de refugiați. Ați venit cu un răspuns eficient, salutăm pașii întreprinși pentru protecția refugiaților și integrarea lor în societate. ONU a fost alături de Republica Moldova în momente de dificultate și va rămâne un partener de încredere și în continuare, vom face tot posibilul pentru a extinde programele noastre în Republica Moldova”, a menționat Secretarul General al ONU, Antonio Guterres, citat de RFI.

R.Moldova a primit cel mai mare număr de refugiați, raportat la propria populație și a atins limitele capacității de gestionare. Populația R.Moldova a crescut cu 4 la sută ca urmare a războiului din Ucraina. Majoritatea refugiaților sunt găzduiți de familiile moldovenilor. Unii au ajuns și în centrele de plasament pentru refugiați din Chișinău, dar și raioanele din țară. 

Valeria Vițu
11/05/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii