Şefa Guvernului vrea pedepse mai dure pentru încălcarea regulilor de circulaţie

Anticorupţie.md
11/01/2023
Serviciul de Presă al Guvernului

Prim-ministra Natalia Gavrilița a solicitat în cadrul şedinţei de miercuri a Guvernului să fie înăsprite pedepsele pentru încălcarea regulilor în traficul rutier, în special pentru depăşirea vitezei. Solicitarea vine după ce în ultimele două luni au fost înregistrate mai multe tamponări de pietoni soldate cu decese, inclusiv de copii.

„Măsurile tehnice nu au efectul dorit și sunt necesare schimbări ale comportamentului oamenilor care conduc automobilul. Poate este oportun să ne gândim la alte măsuri să înăsprim legislația pentru șoferii cu multă adrenalină cu până la privarea de permis și obligația de a merge la procedura de reșcolarizare pentru obținerea unui nou permis la orice încălcare de viteză, chiar dacă nu este cu anumite consecințe grave”, a declarat şefa Cabinetului de miniştri.

Secretarul general de stat al Ministerului de Interne, Sergiu Diaconu, a comunicat în şedinţa Guvernului că a fost votat de Parlament în prima lectură un proiect de lege privind înăsprirea pedepselor pentru încălcarea regulilor de circulaţie rutieră.

„Am preluat practica Uniunii Europene unde se prevede că pentru necedarea la trecerea de pietoni se ridică permisul de conducere. Noi am pregătit și o scrisoare pentru convocarea Consiliului pentru Siguranța Rutieră, unde vom pune aceste aspecte, mai exact cum soluționăm proiectele legate de infrastructură”, a raportat Sergiu Diaconu. 


 

Anticorupţie.md
11/01/2023Follow us on Telegram

Comentarii