Şeful administraţiei militare din Odesa: „Rusia vrea să facă din Transnistria o platformă pentru provocări”

Julieta Saviţchi
02/05/2022
unian.ua

Rusia vrea să facă din Transnistria „problema problemelor” Republicii Moldova, o platformă pentru diferite provocări, inclusiv militare. Declaraţia a fost făcută luni, în cadrul unui briefing, de către şeful administrației militare a regiunii Odesa, Serghei Bratciuk, transmite agenţia de persă Unian.

Potrivit lui Bratciuk, Rusia „încearcă și tot încearcă de mai mult timp să creeze o anumită sursă de tensiune în Transnistria pentru a devia forțele de apărare ale Odesei, alte unități ale forțelor armate ale Ucrainei, protecția frontierei de stat şi, în special, pentru a influenţa situaţia în regiunea de est”.

„Rusia are scopul de a crea o anumită rampă de lansare pentru posibile provocări armate cu evoluție într-un alt punct fierbinte, dar deja la granițele de vest ale statului nostru. Astăzi, vorbim despre o posibilă aterizare a trupelor ruse prin aeroportul din Tiraspol. Acolo, pista se pregăteşte de ceva timp”, a precizat funcţionarul.

Julieta Saviţchi
02/05/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii