Șeful Consiliului European, Charles Michel, vine la Chișinău pentru a lua pulsul evenimentelor politice

Mădălin Necșuțu
26/02/2021

Președintele Consiliului European, Charles Michel, va efectua o vizită în Moldova la începutul săptămânii viitoare, pe fondul blocajului politic de la Chișinău, dar și a întâlnirii recente ce va urma la nivel european privind viitorul Parteneriatului Estic.

„Pe lângă relațiile bilaterale și lupta noastră comună împotriva Covid-19, viitorul Parteneriatului estic va fi, de asemenea, un loc important pe agenda vizitei”, se arată într-un comunicat al Consiliului. Documentul mai menționează că Michel se va afla în Moldova Georgia și Ucraina de duminică 28 februarie până miercuri 03 martie.

Charles Michel se va întâlni la Chișinău cu președintele Maia Sandu înainte de a zbura în Georgia, unde se va întâlni cu președintele Salome Zourabichvili, cu prim-ministrul Irakli Gharibashvili și cu Archil Talakvadze, președintele Parlamentului Georgiei. De asemenea, va vizita linia administrativă de frontieră și va întâlni reprezentanți ai opoziției. În Ucraina, el se va alătura președintelui Zelenski în vizita estului Ucrainei înainte de a discuta relațiile UE-Ucraina la Kiev și de a se întâlni cu reprezentanți ai instituțiilor care luptă împotriva corupției.

Mădălin Necșuțu
26/02/2021

Comentarii