Serghei Lavrov nu se așteaptă la succese „victorioase” ale armatei ruse până la 9 mai

Ilie Gulca
02/05/2022
Ministrul Afacerilor Externe al Rusiei, Serghei Lavrov. Foto: mid.ru

Ministrul Afacerilor Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, a declarat că armata rusă nu va „ajusta în mod artificial” operațiunile militare din Ucraina la nicio dată, inclusiv la 9 mai, Ziua Victoriei.

„Armata noastră nu își va ajusta în mod artificial acțiunile la nicio dată, inclusiv la Ziua Victoriei”, a spus Lavrov în cadrul unui interviu pentru postul italian de televiziune Mediaset, citat de publicația rusă Kommersant.

El a afirmat că ritmul ofensivei pe teritoriul Ucrainei „nu depinde de date” și a încercat să explice eșecul „operațiunii speciale” a lui Putin prin faptul că armata rusă ar „minimiza orice risc” pentru civilii ucraineni și militarii ruși.

În același timp, Moscova dorește ca Ucraina să pună capăt voluntar rezistenței.

Lavrov a mai spus că partea rusă nu cere președintelui Zelenski să se predea, ci ca acesta să dea ordin armatei și ucrainenilor să „oprească rezistența”.

Pe 24 februarie, Rusia a declanșat o un război împotriva Ucrainei. Trupele ruse bombardează masiv orașe și sate ucrainene. Forțele Armate ale Ucrainei.

Ilie Gulca
02/05/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii