Sergiu Ceban, cel care asigură interimarul la Infocom, și-a dat demisia în urma acuzațiilor privind falimentarea întreprinderii municipale

Irina Odobescu
12/01/2022
Colaj: CIJM

Sergiu Ceban, proaspăt numit director interimar al întreprinderii Infocom, și-a dat miercuri demisia după ce numirea acestuia a provocat discuții în spațiul publi din cauza că ar avea conexiuni cu o companie privată ce prestează aceleași servicii.

Consilierul municipal din partea PAS, Roman Cojuhari, și deputatul Lilian Carp au lansat acuzații la început de ianuarie că prin numirea lui Sergiu Ceban în calitate de director interimar al Infocom s-ar urmări preluarea bazei de date a întreprinderii municipale în scopuri comerciale și falimetarea a acesteia. 

„Astfel, bugetul municipiului Chișinău va fi prejudiciat cu milioane de lei. Sergiu Ceban este fondatorul și directorul companiei SRL eBloc Group, care prestează servicii de gestionare și administrare pentru blocuri locative din Moldova. Baza de date a peste 80% din locuințele municipiului Chișinău deținută de ÎM Infocom, le-ar fi de mare folos pentru a-și extinde activitatea și veniturile personale ale familiei Ceban”, a declarat consilierul Roman Cojuhari într-o postare video.

Cojuhari a precizat că veniturile întreprinderii Infocom au fost în creștere în ultimii ani, iar micșorarea bazei de date ar duce la falimentarea întreprinderii.

Întreprinderea municipală Infocom a fost fondată în 1979 de Consiliul Municipal Chișinău și este specializată în perfectarea facturilor de plată pentru serviciile locativ-comunale din municipiul Chișinău. Întreprinderea prelucrează informații de la peste 80% de locuințe din Capitală şi se ocupă de încasarea plăților. 

Irina Odobescu
12/01/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii