Singur în fața... protestelor!? Politicianul fugar Ilan Șor rămâne fără aliați

Viorica Mija
05/10/2022
Sursa: partidulsor.md

Fostul președinte Igor Dodon, aflat în arest la domiciliu, declară că nu știe de ce socialiștii nu se alătură protestelor organizate de politicianul fugar Ilan Șor. Totodată, Dodon a explicat că are o opinie separată privind acțiunile din ultimii ani ale  liderul partidului care a organizat și susține financiar „protestul corturilor”. Totuși, dacă ar fi liber, s-ar duce în Piața Marii Adunări Naționale pentru a fi alături de popor, nu de Șor.

„Eu nu sunt de acord cu multe. Șor nu îmi este prieten, cu siguranță că nu. Eu am o opinie separată despre ce a făcut el în ultimii ani... Dar de ce socialiștii nu ies, nu pot răspunde. Sper că ei au un răspuns. Eu dacă aș fi fost la liberate, eram acolo. Nu stiu ce negocieri au colegii mei cu cei din Partidul Comuniștilor, nu știu. Voronin își permite să declare unele lucruri la adresa mea, dar chiar nu știu ce discută ei pe interior. Au fost negocieri în primăvară, pentru ca socialiștii și comuniștii să protesteze împreună, dar nu știu la ce etapă sunt discuțiile”, a explicat Dodon la postul de televiziune Primul în Moldova.

Anterior, Vlad Bătrîncea, secretar executiv PSRM a declarat că formațiunea pe care o conduce nu planifică să se alăture protestelor organizate de Ilan Șor, deoarece ar fi nevoie de un alt format de proteste și de o agenda bine gândită.

„ Nu participăm la ele (n.r. - protestele Partidului „ȘOR”), pentru că sunt anunțate de un partid politic. Noi considerăm că, în situația destul de sensibilă și responsabilă din Republica Moldova, e nevoie de o agendă națională, un protest național, care ar fi în stare nu doar să înainteze revendicări, dar și să obțină îndeplinirea lor… Acțiunile de mai departe trebuie cântărite foarte bine”, a punctat Bătrîncea în cadrul emisiunii „Puterea a Patra” de la N4.

Viorica Mija
05/10/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii