Situație epidemiologică alarmantă // Ministerul Sănătății suplimentează cu 500 numărul paturilor pentru pacienții cu Covid-19

Crina Dumitriu
21/02/2021
Ministerul Sănătății

Pentru a face față numărului în creștere de cazuri grave de infectare cu Covid-19, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a reactivat circa 500 paturi în cadrul instituțiilor republicane, municipale și raionale. 

Ministerul Sănătății informează că situația epidemiologică la nivel național este una nefavorabilă, înregistrându-se în ultimile 3 săptămâni o creștere alarmantă, cu peste 30 la sută,  a numărului de cazuri noi de Covid-19. Totodată, este în creștere și numărul de cazuri grave, care necesită internare în instituțiile medico-sanitare spitalicești.

Ministerul încurajează cetățenii, dar și autoritățile să respecte măsurile epidemiologice recomandate de specialiști pentru a ajuta medicii dar și sistemul de sănătate să facă față situației.

În total, peste 160.700 persoane au fost tratate de Covid-19. În tratament la domiciliu cu forme ușoare și moderate de COVID-19 se află peste 5.500 persoane, iar 16.100  sunt sub supraveghere la domiciliu.

De la începutul pandemiei au murit din cauza complicațiilor provocate de virus 3.800 de persoane, inclusiv 85 de lucrători medicali.

Crina Dumitriu
21/02/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii