Soarta partidului „Șor”, în mâinile magistraților Curții Constituționale

Anticoruptie.md
24/03/2023
Colaj CIJM

Începând cu 10 mai până la 17 mai 2023, în sala de ședințe a Curții, va fi examinată sesizarea Guvernului prin care se solicită verificarea constituționalității Partidului politic „Șor”.  În sala de ședințe a Curții Constituționale vor avea acces doar persoanele invitate. 

Reprezentanții mass-media și persoanele interesate vor putea urmări ședința în direct, accesând pagina web a Curții http://constcourt.md/ sau site-urile https://rlive.md/, https://www.privesc.eu/.

Hotărârea de Guvern privind controlul constituționalității Partidului Politic „Șor” a fost publicată în Monitorul Oficial pe 11 noiembrie 2022. Astfel, au fost îndeplinite condițiile legale pentru ca proiectul să fie examinat de Curtea Constituțională, după ce președinta instanței a restituit sesizarea.

Conform sesizării, acțiunile comise de Partidul Șor pe parcursul ultimilor 6 ani sunt incompatibile cu principiile fundamentale ale democraţiei. În plus, pe lângă investigațiile jurnalistice, care demonstrează încercările partidului de a submina vectorul de dezvoltare europeană a Republicii Moldova cu implicarea serviciilor secrete din alte state, în document este menționat și faptul că, recent, liderul formațiunii a fost inclus pe lista de sancțiuni a Statelor Unite ale Americii.

Anticoruptie.md
24/03/2023




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii