Soarta partidului „Șor”, în mâinile magistraților Curții Constituționale

Anticoruptie.md
24/03/2023
Colaj CIJM

Începând cu 10 mai până la 17 mai 2023, în sala de ședințe a Curții, va fi examinată sesizarea Guvernului prin care se solicită verificarea constituționalității Partidului politic „Șor”.  În sala de ședințe a Curții Constituționale vor avea acces doar persoanele invitate. 

Reprezentanții mass-media și persoanele interesate vor putea urmări ședința în direct, accesând pagina web a Curții http://constcourt.md/ sau site-urile https://rlive.md/, https://www.privesc.eu/.

Hotărârea de Guvern privind controlul constituționalității Partidului Politic „Șor” a fost publicată în Monitorul Oficial pe 11 noiembrie 2022. Astfel, au fost îndeplinite condițiile legale pentru ca proiectul să fie examinat de Curtea Constituțională, după ce președinta instanței a restituit sesizarea.

Conform sesizării, acțiunile comise de Partidul Șor pe parcursul ultimilor 6 ani sunt incompatibile cu principiile fundamentale ale democraţiei. În plus, pe lângă investigațiile jurnalistice, care demonstrează încercările partidului de a submina vectorul de dezvoltare europeană a Republicii Moldova cu implicarea serviciilor secrete din alte state, în document este menționat și faptul că, recent, liderul formațiunii a fost inclus pe lista de sancțiuni a Statelor Unite ale Americii.

Anticoruptie.md
24/03/2023Follow us on Telegram

Comentarii