Socialiștii, cu realizări și promisiuni în fața primăriei capitalei. Nu au un candidat, dar au soluția de „supraviețuire”

Tatiana Gherța
18/05/2023
socialistii.md

Toate schimbările bune ce s-au produs în capitală în ultimii 3 ani se datorează socialiștilor. Declarația a fost făcută joi, 18 mai, de secretarul executiv al Partidului Socialiștilor, Igor Dodon, chiar în fața primăriei municipiului Chișinău, acolo unde a vorbit despre investițiile făcute în capitală. Deși mai multe voci intuiau că va fi anunțat candidatul din partea PSRM ce se va înscrie în cursa pentru fotoliul de primar, acest lucru nu s-a întâmplat. Reprezentanții formațiunii au anunțat însă că vor iniția o campanie amplă de informare depre realizările făcute în Chișinău. 

În fața clădirii primăriei, Dodon a venit cu laude în adresa programului partidului și nu în privința „executantului”, primarului înaintat de PSRM care a câștigat alegerile trecute, Ion Ceban. 

„Rezultatele lui Ion Ceban sunt, de fapt, rezultatele eforturilor depuse de guvernarea socialistă. Din păcate, Ion Ceban s-a dezis nu doar de partidul, care l-a făcut Primar General, dar s-a dezis și de electoratul de stânga, care l-a votat. Asta este alegerea lui și Dumnezeu cu dânsul. Noi însă, socialiștii, avem datoria morală și politică să venim cu un candidat nou, competent și responsabil, care va câștiga alegerile și va asigura dezvoltarea economică, socială și culturală a municipiului Chișinău. Fără a trăda alegătorii”, a menționat Dodon.

Socialiștii intenționează să inițieze o campanie de informare despre proiectele implementate în capitală cu suportul socialiștilor, iar mai târziu vor anunța și candidatul. 

„Avem mai multe opțiuni, poate candida inclusiv oricine dintre cei prezenți aici, la acest briefing. E prea devreme să spunem nume concrete. (...) De aceea, alegerile din toamnă reprezintă nu doar o confruntare politică, ci și o chestiune de supraviețuire pentru chișinăuieni.”, a conchis Dodon. 

Tatiana Gherța
18/05/2023




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii