Stare de urgență în... Parlament. Grosu: „Sunteți ipocrit, spuneți-i prietenului de la Kremlin să nu mai ucidă”

Tatiana Gherța
02/02/2023
Colaj CIJM

Proiectul privind prelungirea stării de urgență în Republica Moldova a încins spiritele în Parlament. Deputații BCS au boicotat ședința Parlamentului, iar deputata partidului Șor, Marina Tauber, a fluturat cu cătușele în fața prim-ministrei Natalia Gavrilița, care prezenta argumentele Executivului asupra proiectului. Gavrilița și-a putut continua discursul  după ce aleșii din partea PAS au format un scut în fața tribunei.

În timp ce prim-ministra țării, Natalia Gavrilița se apropia de tribuna centrală  deputatul BCS, Oleg Reidman, a declarat că argumentele hotărârii privind prelungirea stării de urgență au fost auzite deja de 5 ori și că de această dată se vor priva de această ocazie și vor părăsi sala de ședințe.

„Fracțiunea noastră nu va participa la prezentarea acestei hotăriri. Vom părăsi sala de ședință’’, a punctat Reidman.

Cu o replică a venit președintele Legislativului, Igor Grosu, care l-a rugat pe colegul din opoziție să-i spună prietenului de la Kremlin să înceteze atacurile asupra țării vecine, doar în momentul în care se va încheia teroarea se va renunța la prelungirea stării de urgență.

„Spuneți-i prietenului de la Kremlin să nu mai ucidă, atunci toți vecinii vor fi bucuroși și să trăiască în pace și liniște. Până atunci, dați-ne voie să avem grijă de țara  noastră”, i-a replicat Igor Grosu.

„Personal am găzduit 3 refugiați”, s-a apărat Reidman.

„Sunteți ipocrit, domnule deputat, de asta circul dumneavoastră nu ține”, a parat Igor Grosu.

Dialogul fierbinte a continuat, fiind completat de rugăminți către deputații din opoziție să părăsească cât mai repede sala de ședințe.

Chiar dacă la începutul ședinței plenare de astăzi, deputata partidului ȘOR, Marina Tauber, a anunțat că deputații fracțiunii vor boicota ședința de astăzi și cel mai probabil și altele, aceasta și-a făcut apariția chiar în timp ce prim-ministra țării, Natalia Gavrilița, prezenta proiectul de hotărâre privind prelungirea stării de urgență.

Tauber i-a adus prim-ministrei o pereche de cătușe, pe care le-a lăsat chiar în fața ei, cu mesajul: „Poporul vă dorește la mulți ani cu executare”.  

După ieșirea colorată în scenă a Marinei Tauber, șefa executivului și-a exprimat părerea de rău pentru reacțiile pe care le au aleșii poporului în timp ce se discută subiecte atât de importante.

 

 

Tatiana Gherța
02/02/2023




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii