Starea de urgență în Republica Moldova ar putea fi prelungită cu încă 60 de zile 

Anticorupţie.md
30/11/2022
gov.md

Starea de urgență în Republica Moldova ar putea fi prelungită cu încă 60 de zile, începând cu 6 decembrie. O hotărâre în acest sens a fost aprobată, miercuri, de Executiv, în baza deciziei Comisiei pentru Situații Excepționale, transmite serviciul de presă al Guvernului.

Documentul urmează a fi prezentat spre aprobare Parlamentului.

Executivul a justificat necesitatea prelungirii stării de urgență prin riscurile și amenințările persistente ce vizează securitatea națională și aprovizionarea Republicii Moldova cu resurse energetice pentru perioada rece a anului. Ultimele atacuri cu rachete ale Federației Ruse, având ca țintă infrastructura energetică a Ucrainei, au avut un impact negativ direct asupra securității energetice a țării noastre. 

Cabinetul de miniştri susţine că astfel  autoritățile Republicii Moldova vor avea posibilitate de a interveni prompt, în caz de necesitate, pentru luarea unor decizii suplimentare celor prevăzute de cadrul juridic existent în vederea asigurării securității energetice, gestionării fluxului de refugiați și prevenirii riscurilor pentru securitatea și ordinea publică.

„Chiar înainte de ședința Guvernului am avut ședința CSE și în cadrul acesteia Comisia a recomandat prelungirea stării de urgență cu 60 de zile. Ne pare rău că trebuie să venim cu această propunere, dar toată lumea a văzut deconectările, au auzit prognozele și avem în continuare de instrumente de decizie pentru a avea grijă de oamenii noștri. Vedem ce se întâmplă Ucraina”, a comentat prim-ministra, Natalia Gavrilița.

Anticorupţie.md
30/11/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii