Stop consultări, start pregătiri. Președinția a încheiat consultările în legătură cu organizarea referendumului privind integrarea europeană a Republicii Moldova

Anticoruptie.md
15/03/2024
presedinte.md

Șefa statului Maia Sandu a încheiat consultările cu mai multe grupuri de cetățeni și organizații din Repulbica Moldova pe subiectul legat de organizarea referendumului privind integrarea europeană a Republicii Moldova. Președinția anunță că rezultatele și concluziile consultărilor vor fi prezentate în cadrul unei conferințe de presă care va avea loc luni, 18 martie. 

„Șefa statului va face declarații în legătură cu organizarea referendumului privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană, în urma consultărilor cu mai multe grupuri de cetățeni și organizații. De asemenea, va răspunde jurnaliștilor la întrebările despre realitatea curentă”, anunță Președinția.

Președinta a organizat o serie de consultări cu mai multe grupuri de cetățeni, inclusiv cu reprezentanții partidelor politice. 14 partide politice au participat la consultări publice pe subiectul referendumului privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană. În timp ce unii politicieni au menționat că susțin desfășurarea Referendumului în aceeași zi cu alegerile prezidențiale, alții au declarat că plebiscitul trebuie desfășurat separat.

Menționăm că referendumul propus ar urma să se desfășoare în toamna curentă, în aceeași zi cu alegerile prezidențiale, a propus anterior șefa statului. Un amendament în acest sens a fost aprobat de legslativ

Anticoruptie.md
15/03/2024




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii