Studenții, noua ”carne de tun” a lui Putin în Ucraina

Viorica Mija
19/05/2022

Ocupanții ruși intenționează să trimită studenții din teritoriile ocupate temporar din regiunea Donețk la război. Despre aceasta a anunțat, pe pagina de Facebook, Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei.

"În lipsa resurselor de mobilizare în teritoriile ocupate temporar din regiunea Donețk, comandamentul militar de ocupație intenționează să implice studenții instituțiilor de învățământ superior în ostilități", se arată în comunicatul forțelor armate ucarinești.

Amintim că, numărul soldaţilor ruşi morţi în Ucraina este o temă tabu în Federația Rusă. Kievul declară că aproximativ 27.000 dintre ei și-ar fi pierdut viața, iar Moscova vorbește despre o cifră mult mai redusă.

Anterior, Ministerul Apărării din Marea Britanie a estimat că pierderile Rusiei sunt și mai mari. Acestea ar corepunde unei treimi din forţa de luptă terestră care a fost recrutată în februarie, adică aproximativ 50.000 de soldaţi ruşi răniţi sau ucişi.

Potrivit unor experți, citați de France-Presse, dintre miile de soldaţi ruşi ucişi în Ucraina, mulţi sunt foarte tineri, proveniţi din cele mai sărace regiuni ale Federaţiei Ruse şi adesea din minorităţi entice.

Și primul soldat rus mort în Ucraina, decorat postmortem de Vladimir Putin, a fost Murmagomed Gadjimagomedov, un tânăr din Daghestan. Potrivit oficialilor ruși, acesta ar fi fost ucis, salvându-şi camarazii.

Viorica Mija
19/05/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii