SUA susţine Chişinăul în reglementarea diferendului transnistrean: solicită retragerea forţelor militare ruse și stabilirea unui statut special pentru regiune

Olga Stăvilă
09/11/2021

Congresul Statelor Unite ale Americii a adoptat Rezoluția nr.763 prin care manifestă susținere pentru Guvernul de la Chișinău în consolidarea democrației, a statului de drept, a luptei împotriva corupției și solicită retragerea forțelor militare din stânga Nistrului și stabilirea unui statut special pentru regiune.

Congresul solicită ca întreg personalul și echipamentele ce aparține forțelor armate sau de securitate ruse să se retragă de pe teritoriul suveran al Republicii Moldova, iar procesul de negociere să continue în formatul ”5+2”.

În Rezoluţia Congresului ce mai arată că SUA sunt gata de a sprijini integrarea Republicii Moldova în comunitatea occidentală, aprofundarea relațiilor cu Uniunea Europeană şi dezvoltarea relațiilor cu partenerii transatlantici ai Statelor Unite.

Textul Rezoluției a fost prezentat în Camera Reprezentanților de congresmenul Williiam R. Keating la începutul lunii curente.

Congresul Statelor Unite este o entitate legislativă bicamerală, compusă din Camera Reprezentanților Congresului și Senat.


 

Olga Stăvilă
09/11/2021Follow us on Telegram

Comentarii