Subvenţiile din agricultură: câţi bani au fost destinaţi fermierilor

Tatiana Gherţa
24/01/2023
Foto simbol

Mărimea Fondului Național de Dezvoltare a Agriculturii și Mediului Rural pentru anul 2023 constituie 1,5 miliarde de lei, cu 400 de milioane de lei mai mult față de 2022.Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA), a autorizat spre plată, de la începutul anului, 32.500.000 de lei pentru acoperirea investiţiilor din anul trecut a producătorilor agricoli.

Potrivit unui comunicat al AIPA, din totalul de 16 146 de cereri, 10 864 (67,3%) au fost recepționate ca suport pentru post-investițiile făcute în agricultură.

AIPA mai informează că, 555 de producători agricoli au solicitat bani pentru implementarea proiectelor de dezvoltarea rurală la nivel local prin abordarea LEADER. 3,2% dintre dosare au fost acceptate pentru acordarea plăților directe per cap de animal, iar puțin peste 250 de solicitanți își doresc să contribuie la îmbunătățirea nivelului de trai și de muncă în mediul rural și să dezvolte proiecte start-up.


 

Tatiana Gherţa
24/01/2023




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii