„Creatorul” CPE, Emmanuel Macron, a ajuns în Republica Moldova

Anticoruptie.md
01/06/2023
Captură video

Președintele francez, Emmanuel Macron, a ajuns în Republica Moldova. Avionul a aterizat câteva minute în urmă pe Aeroportul Internațional Chișinău. 

Înainte de Summit, președintele francez, Emmanuel Macron, a declarat că liderii se adună în Republica Moldova „pentru a lua decizii și construi o Europă mai puternică și unită”. 

„Vin cu un mesaj scurt pentru a vă spune că pe 1 iunie vom fi în Moldova la cel de-al doilea Summit al Comunității Politice Europene. În Moldova vom discuta despre energie, migrație, securitate, infrastructură, apărare, geopolitică, pentru că împărțim același continent. Acum un an am propus crearea Comunității Politice Europene, deoarece sunt sigur că avem nevoie de acest forum pentru a aduna toți liderii, ca să oferim un cadru nou continentului nostru, să decidem pentru noi înșine și să construim o Europă mai puternică și mai unită. La 1 iunie vom discuta toate aceste subiecte, vom avea întruniri foarte importante și sper că vom lua decizii importante pentru ziua de azi, dar și pentru viitorul nostru comun”, a spus Macron.

Amintim că, în Republica Moldova este organizat cel de-al doilea Summit al Comunității Politice Europene, care a fost creată la inițiativa președintelui francez. Comunitatea Politică Europeană este un for guvernamental paneuropean înființat anul trecut la inițiativa președintelui francez Emmanuel Macron. Platforma care întrunește liderii europeni are drept scop discutarea și identificarea soluțiilor pentru cele mai urgente probleme ale Europei, precum securitatea, stabilitatea și reziliența energetică.  

Anticoruptie.md
01/06/2023




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii