SUMMIT CPE//Două echipaje SMURD și 87 de polițiști din România, în drum spre Chișinău. Ce misiune vor avea

Mihaela Cibotaru
31/05/2023
mai.gov.md

87 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne din România vor fi implicați în asigurarea bunei desfășurări a Summit-ului Comunității Politice Europene, care va avea loc pe 1 iunie în Republica Moldova, anunță Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

Potrivit unui comunicat al MAI, colegii din România sunt specialiști ai Departamentului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului General al Aviației și ai Inspectoratului General Situații de Urgență. „Forțele și mijloacele antrenate din România țin de acordarea ajutorului medical, protecție CBRN (protecție chimică, biologică, radioactivă și nucleară), evacuare medicală urgență, module de decontaminare, dar și patru puncte medicale avansate”, se spune în comunicat.

La fel, în Republica Moldova urmează să ajungă și două elicoptere SMURD, care vor efectua la necesitate misiuni aero-medicale.

Sprijinul României vine în contextul implementării acordului de colaborare pe domeniul gestionării situațiilor de urgență moldo-române începând cu 2014. Ambele state își pot acorda asistență reciprocă în gestionarea crizelor și prevenirea situațiilor excepționale, având o colaborare de succes în cadrul multiplelor misiuni aero-medicale SMURD România realizate pentru salvarea vieților omenești în Republica Moldova.

Mihaela Cibotaru
31/05/2023




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii