Tarife mai mari la apă pentru locuitorii din Chişinău

Anticoruptie.md
11/01/2023
Foto simbol

Consumatorii din Chişinău vor achita un tarif de 15,30 lei/m3 de apă. Autoritatea Naţională pentru Reglementări în Energetică (ANRE) a aprobat, miercuri, majorarea tarifului cu 4,61 lei/m3 pentru consumatorii Apă-Canal Chişinău.

Noul tarif va intra în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial.

Solicitarea SA Apă-Canal Chişinău privind majorarea tarifului la apă a servit motiv de dispută între autorităţile locale şi cele centrale.

Consiliul Municipal Chişinău a aprobat, la 25 noiembrie, un tarif majorat la apă, propus de SA Apă-Canal Chişinău.

În aceeași zi, ANRE anunța că va sesiza Oficiul Teritorial Chișinău al Cancelariei de Stat cu referire la legalitatea Deciziei Consiliului municipal Chișinău. Potrivit agenției, aprobarea tarifelor are loc în conformitate cu Metodologia de determinare, aprobare şi aplicare a tarifelor pentru serviciul public de alimentare cu apă, de canalizare şi/sau de epurare a apelor uzate și doar după avizarea acestora de către ANRE.

Anticoruptie.md
11/01/2023




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii