Tarife mai mici pentru energia electrică pentru consumatorii din toată țara

Anticoruptie.md
10/11/2023

Agenția Național pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a aprobat în cadrul ședinței de vineri, 10 noiembrie, noile tarife pentru consumatorii conectați la rețeaua Î.C.S. Premier Energy S.R.L și pentru cei deserviți de S.A. „Furnizarea Energiei Electrice Nord”. Tariful din facturile expediate de Premier Energy va fi cu 18 bani mai mic, în timp ce pentru consumatorii casnici din nordul țării tariful este în descreștere cu 32 de bani mai puțin pentru un kWh.

Potrivit deciziei ANRE, consumatorii casnici care sunt deserviți de Î.C.S. „Premier Energy” S.R.L vor achita 2,39 lei/kWh. Prețul e cu 18 bani/kWh mai mic decât cel actual de  2,57 lei pe kWh.

Consumatorii finali care sunt deserviți de S.A. „Furnizarea Energiei Electrice Nord” vor achita 2,88 bani/kWh, cu 32 bani/kWh mai puțin decât prețul în vigoare de 3,2 lei kWH.

Motivarea reglementării prețurilor se bazează pe prețurile de achiziție a energiei electrice, pe tarifele actuale de transport și distribuție, pe cele mai recente previziuni macroeconomice publicate în octombrie, precum și pe costurile și veniturile asociate cu echilibrarea energiei electrice, potrivit cererii depuse.

Precizăm că ultima scădere de tarif a fost aprobată de regulator la începutul lunii iulie. Atunci, prețul la energia electrică furnizată de Premier Energy s-a ieftinit cu 42 de bani, iar la FEE Nord, în descreștere  cu 38 de bani.

Anticoruptie.md
10/11/2023
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.Follow us on Telegram

Comentarii