Tatiana Puiu din Republica Moldova a fost aleasă în funcția de vicepreședintă a Comitetului European pentru Drepturi Sociale

Cornelia Cozonac
27/01/2023

Comitetul European pentru Drepturile Sociale (ECSR) din Consiliul Europei și-a ales o nouă conducere, printre cei doi vicepreședinți fiind votată unanim Tatiana Puiu din Republica Moldova. Președinta ECSR a fost aleasă Aoife Nolan din Irlanda, raportorul general - Kristine Dupate din Letonia, iar cea de a doua vicepreședintă este Eliane Chemla din Franța. Acestea vor reprezenta și apăra Carta Socială în următorii doi ani.

Taiana Puiu este avocată cu experiență în dosare la Curtea Europeană a Drepturior Omului. În prezent ea este și reprezentanta Freedom House în Republica Moldova. Timp de mai mulți ani, Tatiana Puiu a apărat presa și jurnaliștii în diferite dosare. 

Comitetul European al Drepturilor Sociale monitorizează respectarea Cartei Sociale prin două mecanisme complementare: prin plângeri colective depuse de partenerii sociali și alte organizații neguvernamentale (Procedura de reclamații colective) și prin rapoarte naționale întocmite de părțile contractante (Sistemul de raportare). Comitetul are 15 membri, independenți și imparțiali, aleși pentru o perioadă de șase ani, care poate fi reînnoită o singură dată.

 

Cornelia Cozonac
27/01/2023




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii