Teroarea ameninţărilor false cu bombă: activitatea unei instanţe din Chişinău, perturbată

Anticoruptie.md
22/03/2023
CIJM

Activitatea Judecătoriei Chişinău a fost dată din nou dată peste cap din cauza unei alerte false cu bombă.

Mai multe şedinţe de judecată programate pentru miercuri au fost amânate după ce un bărbat a sunat la telefonul de urgenţe 112 şi a comunicat că sediul Buiucani al Judecătoriei Chişinău este minat.

Deşi oamenii legii au avut dubii privind veridicitatea informaţiei, aceştia au acţionat conform protocolului. Astfel, personal şi justiţiabilii au fost rugaţi să părăsească clădirile, iar geniştii au trecut la verificări.

În urma verificărilor s-a constatat că informaţia a fost falsă.

După o pauză de căteva luni, alertele false cu bombă în Chişinău au fost reluate în martie.

Cele mai multe alerte false cu bombă au fost făcute vara trecută, într-o săptămână fiind înregistrate peste 50 astfel de anunţuri. Atunci denunţurile se făceau prin intermediul poştei electronice.

Anticoruptie.md
22/03/2023




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii