„Trafic de influență și corupere pasivă”: CSM a dat undă verde pentru urmărirea penală în privința a patru judecători

Anticoruptie.md
14/11/2023
captura video

Consiliul Superior al Magistraturii a admis marți sesizările procurorului general interimar, Ion Munteanu, privind solicitarea acordului pentru efectuarea acțiunilor de urmărire penală în privința a patru judecători: trei suspectați de trafic de influență și corupere pasivă, iar unul - de corupere activă.

Anticoruptie.md a solicitat informații de la Procuratura Generală și Consiliul Superior al Magistraturii în privința magistraților vizați, dar deocamdată nu a primit un răspuns. Sursele contactate de Anticoruptie.md au precizat că este o „informație clasificată”.

La ședință, care a început la ora 8, au fost prezenți atât procurorul general interimar, Ion Munteanu, cât și șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin. Abia după mai bine de două ore de deliberări, membrii Consiliului au venit cu deciziile. 

Președintele interimar al CSM, Sergiu Caraman, a citit sesizările și a cerut votul membrilor. Cu 8 voturi „pro” și 0 „împotrivă”, CSM a admis toate sesizările procurorului general interimar. Așadar, CSM a dat acordul de pornire a urmării penale și efectuarea acțiunilor de urmărire penală - reținere, percheziții, aducere silită, în privința a patru judecători.

Cei patru judecători bănuiți au fost suspendați din funcții până la adoptarea hotărârii definitive pe cauzele penale.

Anticoruptie.md
14/11/2023
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.Follow us on Telegram

Comentarii