„Transnistria pro-rusă trebuie să înceteze să mai existe” - general polonez

Ilie Gulca
05/05/2022
Generalul Waldemar Skszypczak, fost comandant al Forțelor Rerestre ale Forțelor Armate al Poloniei. Foto: ukrinform.ua

Regiunea separatistă transnistreană, așa-zisa „Republică Moldovenească Nistreană”, ar trebui să înceteze să mai existe, rușii trebuie expulzați de acolo, susține generalul Waldemar Skszypczak, fost comandant al Forțelor Terestre ale Forțelor Armate al Poloniei.

„Acum este un moment bun pentru Ucraina să recâștige ceea ce a pierdut. Acum nu Putin trebuie să decidă soarta războiului, ci președintele Zelenski. Președintele Ucrainei câștigă acum, așa că el trebuie să decidă când se va termina. Vreau să spun că Ucraina are șansa să elibereze toate teritoriile ocupate din Donbas, iar problema Crimeii ar trebui rezolvată pe arena internațională mai târziu – poate cu un alt președinte rus”, a spus generalul Waldemar Skszypczak într-un interviu pentru agenția ucraineană ukrinform.ua.

Vorbind despre evoluția ostilităților militare, generalul polonez a declarat că ucrainenii pregătesc o capcană strategică pentru ruși în Donbas.

„Ucrainenii erau bine pregătiți pentru apărare pe direcția Donbas, iar rușii și-au frânt deja dinții și suferă pierderi importante. Și acolo sunt concentrate majoritatea forțelor ruse, care nu mai sunt suficiente. În Donbas, totul merge spre înfrângerea forțelor ruse, acestea vor fi oprite”, a estimat el.

Ilie Gulca
05/05/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii