Trei ex-deputați susțin necondiționat Platforma DA

Mihaela Cibotaru
25/09/2023
captură

Ex-deputații Iurie Reniță, Octavian Țîcu și Alexandru Arsenie au declarat „susținerea necondiționată” Platformei  DA, atât în cadrul alegerilor locale generale din 5 noiembrie, cât și pentru următoarele alegeri parlamentare. Aderarea susținătorilor este un răspuns la necesitatea stringentă de a crea o „alternativă puternică de dreapta în contextul viitoarelor bătălii politice”, a spus Dinu Plîngău, președintele Platformei DA, în cadrul unei conferințe de presă.

Vorbitorii în cadrul conferinței au menționat că se alătură Platformei DA atât susținătorii vectorului european, cât și cei ai unionismului. „O unitate și o susținere necondiționată a Platformei DA la actualele alegeri ne va permite să pregătim o alternativă reală și consolidată pentru viitoarele alegeri cale se vor produce în Republica Moldova”, a declarat Iurie Reniță.

Octavian Țîcu consideră că actuala guvernare a eșuat în coalizarea forțelor pro-europene și unioniste, ceea ce ar fi asigurat un traseu de neclintit pentru integrarea europeană, iar în consecință, asistăm la „mobilizarea fără precedent a forțelor oligarhice și putiniste”. „În aceste condiții, noi nu doar susținem în aceste alegeri Platforma, noi creăm o alianță și un parteneriat de durată, care va însemna participarea comună la alegerile prezidențiale și parlamentare din 2025”, a declarat Țîcu, adăugând că vrea să ducă unioniștii pe care îi reprezintă, în susținerea Platformei DA la alegerile locale din 5 noiembrie”, a declarat politicianul.

Țîcu a subliniat că prin acordarea susținerii Platformei DA se dorește să fie oprită coalizarea forțelor putiniste și oligarhice, „care s-au deghizat foarte bine în diferite partide și încearcă din toate puterile răsturnarea parcursului de integrare europeană”, dar și să creeze o alternativă guvernării pro-europene, dar care cu greu face față necesităților de reformă și provocărilor la adresa parcursului european.

Susținere Platformei DA a declarat și Alexandru Arsenie, președintele Asociației Obștești „Parlamentul Independenței”, care întrunește deputați care au votat și semnat Declarația de Independență.

Mihaela Cibotaru
25/09/2023
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.Follow us on Telegram

Comentarii