„Turiştii lui Şor” în Turcia. Autorităţile, despre pregătirea tinerilor moldoveni pentru acţiuni de destabilizare în timpul protestelor

Anticoruptie.md
07/03/2023
Captură

Autorităţile de la Chişinău au început să investigheze cazul de pregătire a peste 80 de tineri moldoveni pentru destabilizarea protestelor anti-guvernamentale organizate de Partidul lui Şor la Chişinău. Informaţia a fost făcută publică marţi de purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă.

„În cazul cetățenilor R.Moldova, verificările sunt realizate de către instituțiile statului, abilitate cu funcții respective. Colegii de la SIS și MAI vor reveni cu detalii oficiale, odată ce aceste verificări vor fi realizate. La etapa actuală autoritățile cunosc despre cazul dat și au loc procedurile legale de documentare”, a declarat Vodă în cadrul unui briefing de presă.

Mai multe instituţii de presă au scris, cu referinţă la surse din organele de forţă, că un grup de peste 80 de tineri moldoveni au revenit luni seara din Turcia cu cursa aeriană Istanbul – Chişinău, unde au fost instruiţi timp de trei zile pentru desttabilizarea ordinei publice în timpul protestelor. Traningul, la care tineri au fost instruiţi să provoace, să rupă cordoanele de poliţişti şi să arunge grenade fumigene, ar fi fost organizat şi achitat din bani deputatului fugar Ilan Şor.

Cei 80 de pretinşi turişti ai lui Ilan Şor au fost documentaţi timp de câteva ore la Aeroportul Chişinău.

Partidul Şor a venit cu o „reacţie” în care a anunţat că va continua protestele anti-guvernamentale, însă nu a confirmat şi nici nu a infirmat pregătirea tinerilor în Turcia.

Anticoruptie.md
07/03/2023




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii