Ucraina a închis frontiera pe segmentul transnistrean al Republicii Moldova

Ilie Gulca
28/02/2022
Foto: Serviciul de Grăniceri al Ucrainei

Autoritățile ucrainene au închis temporar unele puncte de control ale frontierei de stat, inclusiv pe segmentul transnistrean al Republicii Moldova, în legătură cu agresiunea militară a Rusiei și cu aplicarea legii marțiale pe teritoriul Ucrainei.

„În special, de la ora 00:00, pe 28 februarie 2022, punctele de control ale frontierei de stat și punctele de control de pe întreaga secțiune a graniței cu Rusia, Belarus, precum și pe secțiunea centrală a frontierei ucrainene-moldovene vor fi închise temporar. Acest lucru se aplică și anumitor puncte de control pentru aviație, inclusiv Boryspil, Kiev (Zhulyany), Kharkiv, Odessa, Lviv și altele”, se menționează într-un comunicat al Serviciului de Grăniceri al Ucrainei.

În același timp, autoritățile au subliniat că cetățenii ucraineni vor putea să intre pe teritoriul din  Ucraina.

În Transnistria, staționează ilegal circa 1.500 de militari ruși, care fac parte din Grupul Operativ de Trupe Ruse (fosta Armată 14 sovietică). Acest grup de trupe este amplasat la Cobasna, lângă Râbnița, unde sunt depozitate munițiile fostei armate sovietice.

Pe lângă militarii din cadrul GOTR, în Transnistria se mai află militari ruși ce fac parte din așa-numitele trupe de menținere a păcii. Aceste trupe au fost trimise în Transnistria la începutul anilor ’90 pentru a justifica intervenția rusească armată de partea separatiștilor din regiune.

Ilie Gulca
28/02/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii