Ucraina, atacată masiv cu rachete ruseşti. Una din ele a căzut la o distanţă de 50 de km de frontiera cu Republica Moldova

Julieta Saviţchi
04/05/2022
Foto simbol

Trupele ruse au lansat, marţi seară, cel puţin 18 rachete în ținte din regiunile Dnipropetrovsk, Kirovograd, Lvov, Vinnița, Kiev, Transcarpatia, Odesa și Donețk. O rachetă a fost proiectată în oraşul Arciz, situat la o distanţă de circa 50 de kilometri de Republica Moldova.

Oficialii ucraineni susţin că rachetele au fost lansate de pe Marea Caspică, iar ţinte au fost obiectivele de infrastructură. Astfel, au fost distruse mai multe staţii electrice şi șase noduri de cale ferată, făcând imposibilă circulaţia trenurilor în mai multe direcţii. Autorităţile ucrainene au declarat că sunt morţi şi răniţi, fără să precizeze numărul lor.

Cele mai multe rachete, şase la număr, au fost proiectate în direcţia regiunii Lvov. Două dintre ele au fost distruse de forţele antiaeriene.

„Conform informațiilor preliminare, din șase rachete inamice, forțele noastre de apărare aeriană au doborât două. Trei rachete au lovit substații electrice din regiunea Lvov. Una a lovit o substație electrică din Transcarpatia. Două persoane au fost internate cu răni de schije. Starea victimelor este de gravitate medie", a scris şeful administraţiei militare din regiunea Lvov, Maxim Koziţki, pe reţelele de socializare.

Pentru prima dată de la începutul războiului a fost atacată şi regiunea Transcarpatia. „O rachetă inamică a lovit una dintre stațiile de cale ferată din apropierea gării din Voloveț. S-au spart ferestrele pe o rază de 500 metri, fragmente de rachetă au deteriorat mașinile din apropiere”, a comunicat şeful administraţiei locale regionale, Viktor Mikita.

În direcţia regiunii Viniţa au fost lansate două rachete care nu şi-au atins ţintele, fiind distruse de apărarea antiaeriană. La fel, nu şi-au atins ţintele cele trei rachete lansate în regiunea Odesa.

„Evident, armata rusă a reacționat astăzi extrem de nervos la succesele noastre. Diverse orașe ucrainene au devenit din nou ținte pentru rachetele rusești, pentru loviturile rusești. Ei încearcă să-și dezvăluie neputința pentru că Ucraina este peste puterile lor", a declarat preşedintele Volodimir Zelenski după atacul aerian.

Julieta Saviţchi
04/05/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii