Ucraina pe cale să primească un ajutor financiar de 40 de miliarde de dolari. Ce prognoze au serviciile secrete americane despre planurile lui Putin în Ucraina

Mădălin Necșuțu
11/05/2022

Camera Reprezentanților din Congresul SUA condusă de democrați a votat, marți, cu 368-57 voturi pentru un proiect de lege pentru a furniza ajutor militar și umanitar Ucrainei de aproape 40 de miliarde de dolari.

Toate cele 57 de voturi opuse au fost de la republicani. Proiectul de lege va trece apoi prin Senat pentru un vot înainte de a putea fi semnat în lege de către președintele american Joe Biden.

La rândul său, directorul comunității de informații a Statelor Unite, Avril Haines, a declarat în fața Senatului că războiul purtat de Rusia în Ucraina ar putea deveni „mai imprevizibil și potențial escalator”.

Avril Haines a declarat Comisiei pentru Servicii Armate a Senatului pe 10 mai că reorientarea Rusiei asupra Donbasului este probabil „doar o schimbare temporară”, relatează Politico.

Haines a avertizat că „obiectivele strategice ale lui Putin probabil nu s-au schimbat” și că Putin ar putea căuta „mijloace mai drastice” în Rusia și în străinătate pentru a-și atinge obiectivele, inclusiv impunerea legii marțiale.

Mădălin Necșuțu
11/05/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii