Ultima oră // Guvernul interzice, din 25 martie, accesul în parcuri, păduri și în zonele de agrement

Crina Dumitriu
24/03/2020
Gov.md

Comisia Situații Excepționale a instituit, din 25 martie, noi restricții de deplasare și aflare în spațiile publice și zonele de agrement, în legătură cu evoluția pandemiei COVID-19. Autoritățile interzic accesul persoanelor în parcuri, păduri, terenuri de joacă, terenuri sportive, zone de agrement. Ministerul Afacerilor Interne și Ministerul Apărării urmează să supravegheze și să asigure respectarea acestei decizii. 

Autorităție au mai stabilit că pe parcursul lunii aprilie va avea loc distribuirea prin intermediu Poștei Moldovei, a pensiilor și alocațiilor sociale pentru persoanelor în etate, pentru a asigura protecția acestora, reieșind din faptul că aceștia se numără printre categoriile vulnerabile la infecția COVID-19.

Persoanele în vârstă sunt atenționate să nu meargă în spații publice fără o necesitate strigentă, cu excepția deplasărilor la serviciu, accesul la asistență medicală, asigurarea cu produse alimentare și alte motive justificate. 

O altă interdicție ține de prestarea serviciilor de alimentație publică în unitățile de comercializare a produselor petroliere. 

De asemenea, în cadrul ședinței s-a examinat posibilitatea eșalonării emiterii facturilor de plată pentru cetățeni. Urmează a fi realizat un grafic de emitere acestor facturi pentru evitarea aglomerării la ghișeele de plată.

Crina Dumitriu
24/03/2020

Comentarii