ULTIMA ORĂ// Plecări misterioase la Guvern. Trei miniștri - Anatolie Topală, Ana Revenco și Lilia Dabija și-au anunțat demisia

Tatiana Gherța
14/07/2023
colaj CIJM

Ministra Afacerilor Interne, Ana Revenco, ministrul Educației, Anatolie Topală și ministra Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Lilia Dabija au semnat cererile de demisie. Anunțul a fost făcut de premierul, Dorin Recean în cadrul unui briefing de presă. Deocamdată, niciunul dintre cei trei oficiali nu a oferit comentarii privind decizia luată. Nici premierul nu a dat detalii despre motivele care stau la baza cererilor de demisie. Aceste cereri de demisie sunt primele de la instalarea Guvernului Recean, în februarie 2023.   

Premierul le-a mulțumit colegilor pentru reușitele obținute pe durata mandatului. Recean a anunțat că luni va prezenta președintei lista noilor miniștri. 

„Anunțu că 3 miniștri și-au depus ieri mandatul. Vreau să-i mulțumesc domnului Topală. Reforma universtitară pe care a început-o domnul ministru începe să aducă rezultate. A fost un proces complex, este un proces importnat pentru noi toți și ministrul Topală a asigurat toate resursele pentru ca această reformă universitară să aibă succes. (...) Vreau să mulțumesc ministrei Revenco. Dumneaei a făcut această apreciere Moldova mică o inimă mare. A avut o contribuiție foarte mare atunci când a luat leadership-ul la criza refugiașilor și a gestionat în situații de criză situații foarte complexe. La fel, Ana Revenco a pus bazele transformărilor necesare pentru a MAI și a asigurat ca MAI să aibă resursele necesare pentru ca să putem să facem un salt calitativ în ceea ce privește serviciul public. Mulțumesc mult doamnei Dabija. Doamna Dabija a asigurat realizarea a peste 300 km de drumuri. A fost un efort important pentru noi, mai ales pentru cetățeni și mediul de afaceri. Doamna Dabija a asigurat că astăzi facem parte din mecanismul european de conectivitate”, a menționat premierul, Dorin Recean. 

Precizăm că, în cadrul ședinței de miercuri, 12 iulie, premierul Dorin Recean a menționat în contextul incidentului armat de la Aeroport că la sfârșul săptămânii vor fi luate „decizii dificile”. Deciziile „dificile, dar absolut necesare”, potrivit prim-ministrului, urmează să fie luate în cadrul unei ședințe cu toate instituțiile.

Anticoruptie.md a prezentat într-o investigație amplă profilul miniștrilor din guvernul Recean. Detalii despre cei 3 minștri plecați în demisie le găsiți aici.  

Tatiana Gherța
14/07/2023




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii