Un activist al Partidului Democrat a intrat în colimatorul ANI

Ilie Gulca
21/02/2024
Sergiu Dranoi. Foto: Facebook.com

Autoritatea Națională de Integritate a dispus inițierea unui control în privința lui Sergiu Drangoi,  fost director interimar al SA Drumuri Cahul din cadrul Agenției Proprietății Publice, după ce a constatat că funcționarul deținea și calitatea de administrator al SRL Construm, companie cu activitate în domeniul construcțiilor drumurilor.  

Activist al Partidului Democrat, Sergiu Drangoi, apare într-o investigație a Centrului de Investigații Jurnalistice ce a dezvăluit cazurile în care firmele apropiate funcționarilor câștigau contracte pe bandă rulantă.

În 2016, Gold-construct SRL, o firmă înregistrată în apartamentul tatălui șefului Direcției construcții, gospodărie comunală și drumuri a Consiliului raional Cahul, Sergiu Drangoi, a câștigat pe parcursul anului 2015 și în primele șase luni ale 2016 23 de licitații publice organizate în raion.

Potrivit datelor Camerei Înregistrării de Stat, fondator și administrator al firmei Gold-Construct SRL era atunci Andrian Galaju, un angajat al Oficiului teritorial Cahul al ÎS „Cadastru”, și bun prieten al lui Drango.

Inițial, firma avea sediul într-un apartament pe str. Tineretului 10, din orașul Cahul. Locuința era înregistrată pe numele lui Nicolae Drangoi, tatăl lui Sergiu. Ulterior, firma și-a schimbat adresa juridică.

Direcția condusă de Sergiu Drangoi avea rolul de a stabili tipul și volumul de lucrări care urmau să fie executate în cadrul contractelor de achiziții, dar și prețul estimativ al acestora.

Ilie Gulca
21/02/2024




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii