Un important general rus şi-a pierdut viaţa în Ucraina

Julieta Saviţchi
04/03/2022

Comandantul adjunct al Armatei a 41-a din Federaţia Rusă, generalul-maior Andrei Suhoveţki, şi-a pierdut viaţa în războiul din Ucraina. Informaţia a fost confirmată de oficialii ucraineni şi presa din Rusia, fără să fie oferite detalii despre moartea generalului.

Ministrul ucrainean al apărării, Alexei Reznikov, a anunţat despre decesul lui Suhoveţki în raportul zilnic pe care îl publică pe pagina sa de Facebook. „Pe parcursul celor 8 zile de război armata rusă a depăşit numărul de 10.000 de morţi şi răniţi. A fost confirmată moartea a cel puţin un general rus. Societatea rusă a început să simtă şi să conştientizeze aceste pierderi”, a scris Reznikov.

Decesul generalului a fost confirmat pentru jurnaliştii ruşi şi de către structurile de forţă de la Moscova, care l-au declarat „erou şi apărător al patriei”.

Julieta Saviţchi
04/03/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii