Un nou atac la adresa diasporei, lansat de Dodon: „S-a organizat transport care a dus oamenii la secțiile de votare”

Anticoruptie.md
04/11/2020

Candidatul la prezidențiale susținut de socialiști, Igor Dodon, atacă din nou alegătorii din diasporă, care au făcut cozi imense la secțiile de votare. După ce inițial a numit alegătorii moldoveni din străinătate un electorat paralel, Dodon acuză că aceștia ar fi fost transportați organizat pentru a-și exercita dreptul la vot.

Igor Dodon spune că are dovezi în acest sens. „Noi avem tot mai multe semnale că acolo s-a organizat transport, autobuze care au adus oamenii la secțiile de votare. Cei care acum încearcă să vorbească despre transnistria că au adus oamenii, să se uite în ograda sa. Oare de la sute de km diaspora a venit așa pur și simplu să voteze pe condiții de pandemie?”, a punctat Dodon în cadrul unei emisiuni de la NTV.

Amintim că luni Igor Dodon a spus despre diasporă că ar reprezenta un „electorat paralel” al Republicii Moldova. El a subliniat că preferințele diasporei se află în disonanță cu preferințele „populației majoritare, care locuiește și muncește acasă, în Moldova”. 

La scrutinul din 1 noiembrie, moldovenii stabiliți peste hotarele țării au stabilit un record privind prezența la urne - 149.178 de alegători și-au exercitat dreptul de vot.

Anticoruptie.md
04/11/2020
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.Follow us on Telegram

Comentarii