Un nou concurs pentru funcţia de judecător constituţional. Motivul pentru care socialistul Vasile Bolea nu va putea candida nici de această dată

Julieta Saviţchi
15/06/2021

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a anunţat, marţi, un nou concurs pentru funcţia vacantă de judecător în Curtea Constituţională, după ce primul concurs a fost declarat eşuat. Motivul a fost că nici unul dintre candidaţi nu a întrunit numărul necesar de voturi.

Socialistul Vasile Bolea nu va putea participa din nou la concurs, acesta fiind exclus şi din concursul anterior. Solicitat de portalul Anticoruptie.md, Dorel Musteaţă, preşedintele interimar al CSM, a precizat că Vasile Bolea a fost exclus din concurs pentru că nu are stagiul de 15 ani în calitate de jurist, obligatoriu pentru a accede în funcţia de judecător al CC.

Funcţia de judecător în CC a devenit vacantă după decesul magistratului Eduard Ababii la începutul acestui an. 

Julieta Saviţchi
15/06/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii