„Un proiect național”. Ministrul Apărării oferă detalii despre unitatea militară din Băcioi

Ilie Gulca
14/11/2023
Foto: Facebook.com

Ministrul Apărări, Anatolie Nosatîi, a făcut precizări despre unitatea militară aflată în construcție pe teritoriul comunei Băcioi, mun. Chișinău, în contectull dezinformărilor și speculațiilor despre destinația și necesitatea acesteia, precum și resursele financiare alocate.

La Băcioi, a precizat el, sunt în plină desfășurare lucrările de construcție a noii tabere militare, proiect derulat în contextul obiectivului de modernizare a infrastructurii Armatei Naționale.

„Tabăra militară este un proiect pe care ni l-am propus să-l realizăm din mai multe motive. În primul rând, ne dorim condiții moderne de cazare și activitate, studii și antrenamente pentru militari”, a scris ministrul pe pagina sa de Facebook. „De asemenea, ne dorim redislocarea unităților militare în afara orașului în scop de asigurare a securității populației, dar și pentru îndeplinirea misiunilor conform destinației.”

Cu această ocazie, oficialul a precizat următoarele: proiectul de construcție nu este bază militară NATO; noua tabără militară este un proiect național, finanțat din bugetul de stat; tabăra este construită în conformitate cu standardele internaționale.

Proiectul include: cazărmi, săli de instruire, clădiri administrative, bloc alimentar, remize pentru stocarea tehnicii militare, depozite, săli de sport, precum și o zonă rezidențială pentru efectiv.

Ilie Gulca
14/11/2023
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.Follow us on Telegram

Comentarii