Uniunea Euorpeană și OMS au livrat 356 de concentratoare de oxigen, în valoare de 253.000 de euro

Anticoruptie.md
07/09/2020
Foto: Facebook.com/EUDelegationMoldova

356 de concentratoare de oxigen, echipamente care sporesc șansele la viață și de recuperare a bolnavilor de COVID-19, au fost livrate în Republica Moldova cu suportul Uniunii Europene și a Organizației Mondiale a Sănătății. Valoarea concentratoarelor este de 253.000 Euro.

„Echipamentul livrat cu suportul Uniunii Europene și a partenerilor de la OMS prin intermediul inițiativei „Solidari pentru Sănătate” este un exemplu concret de asistență oferită pacienților din Republica Moldova care încearcă să învingă boala sau sunt în proces de recuperare. Aceste concentratoare de oxigen pot salva viața celor internați în spitalele din țară. Sperăm că acest suport adițional, prin care Uniunea Europeană continuă abordarea Echipa Europa pentru asistența oferită în contextul COVID-19, va contribui benefic la combaterea consecințelor pandemiei pentru sănătatea cetățenilor Republicii Moldova.”, a spus Peter Michalko, Ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova.

Concentratoarele de oxigen au fost repartizate în funcție de disponibilitatea echipamentului și necesitățile stringente ale fiecărei instituții spitalicești din țară. Distribuția a început imediat la sosirea camionului în Chișinău. Concentratoarele de oxigen sunt indispensabile în terapia cu oxigen a pacienților diagnosticați cu COVID-19, care necesită un suport de oxigen imediat pentru susținerea funcțiilor vitale ale organismului.

 

Anticoruptie.md
07/09/2020




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii