Ursula Von der Leyen și Josep Borell au ajuns la Chișinău

Tatiana Gherța
31/05/2023
ec.europa.eu

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, și Înaltul reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate, Josep Borell au ajuns la Chișinău. Oficialii vor participa la Summitul Comunității Politice Europene care va avea loc joi, 1 iunie. Oficialii au ajuns cu o zi înainte de eveniment în contextul altor evenimente planificate pentru miercuri, 31 mai.

Oficialii au fost întâmpinați la aeroport de șeful delegației Uniunii Europene la Chișinău, Janis Mazeiks.

Pe parcursul zilei, președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen se va întâlni cu președinta Sandu și ulterior, vor susține o conferință de presă comună la ora 17:00.

Înaltul reprezentant al UE pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate, Josep Borell se va întâlni seara cu viceprim-ministrul/ministrul afacerilor externe, Nicu Popescu, ministrul de interne, Ana Revenco și ministrului moldovean al apărării, Anatolie Nosatîi. Josep Borrell va înmâna oficial echipamentul nou livrat Forțelor Armate ale Republicii Moldova, finanțat în cadrul Instrumentului european pentru pace.

Tatiana Gherța
31/05/2023




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii